Tässä oppaassa käymme läpi, mitä ehtoja luottokorttien myöntämiselle on ja millaiset kortit sopivat erilaisiin tarpeisiin.

Kenelle luottokortti voidaan myöntää?

Nimensä mukaisesti luottokortin myöntäminen ja käyttäminen riippuu luottamuksesta. Siksi luottokorttihakemuksessa kysytään usein erilaisia hakijan taloudelliseen tilanteeseen riippuvia kysymyksiä kuten kuukausituloja, perheen kokoa, asumismuotoa ja tietoja lainoista.

Yksittäisten luottokorttiyhtiöiden ehdot luottokorttien myöntämiselle ovat usein tiukkoja eikä niistä jousteta. Onneksi erot luottokorttiyhtiöiden välillä ovat kuitenkin suuria, joten jokaiselle löytyy varmasti luottokortti, joka sopii omaan taloudelliseen tilanteeseen.

Jopa opiskelijan on mahdollista saada luottokortti!

Luottokortti opiskelijalle

Luottokortti ilman tuloja

Luottokortti ilman luottotietoja

Maksuhäiriömerkintä estää kortin saamisen

Koska luottokortilla tehdyt ostokset maksetaan vasta jälkikäteen eikä rahaa veloiteta tililtä samantien, täytyy luottokortin myöntäjän pystyä luottamaan siihen, että kortin haltija pystyy maksamaan luottokorttilaskunsa.

Siksi luottokorttiyhtiöt tekevät usein luottotietotarkastuksen ennen luottokortin myöntämistä. Jos luottotiedoissa on merkintä, ei korttia voida myöntää. Tämä onkin usein suurin este luottokortin saamiselle. Voit kuitenkin hakea luottokortin kaltaista Revolut Metal -maksukorttia tai jotain muuta Revolutin monista maksukorteista.

Hakijan tulot ja työtilanne vaikuttavat

Luottotietojen lisäksi luottokorttiyhtiö haluaa varmistautua luottokortin hakijan luotettavuudesta ja maksukyvystä tarkistamalla hakijan työtilanteen. Lähes kaikissa luottokorteissa onkin vaatimuksena, että hakijalla täytyy olla vakituinen työpaikka tai riittävät vuositulot. Yksi esimerkki tällaisesta luottokortista on SAS EuroBonus World Mastercard, jonka ehtona on 20 000 € vuositulot.

Tulovaatimuksista huolimatta myös eläkeläinen voi silti hakea ja saada luottokortin.

Kenelle luottokortista on hyötyä?

Luottokortista on hyötyä monissa arjen tilanteissa, mutta myös lomalla ja työmatkoilla. Luottokortteja on nimittäin joka lähtöön ja kaikkiin erilaisiin tarpeisiin: bonuskortti bonuspisteiden keräämiseen, luottokortti matkoille edullisia ostoksia varten ja VIP luottokortti ylellistä elämää rakastaville. Tutustu tästä luottokorttien plussiin ja miinuksiin.

Innokkaimmilla luottokorttien käyttäjillä saattaa olla jopa useampi luottokortti erilaisia ostoksia ja etuja varten! Tässä kolme suosituinta korttikategoriaa:

Bonuskortti

Suurin syy hakea ja hankkia luottokortti on yleensä se, että siihen liitetyn bonusjärjestelmän avulla voi helposti sekä vaivattomasti kerätä bonuspisteitä. Bonuskortti sopii parhaiten sellaiselle kuluttajalle, jolla on selkeä suunnitelma tai tavoite bonuspisteiden keräämiseen ja käyttämiseen.

Esimerkki bonuspisteitä keräävistä bonuskorteista ovat Komplett Bankin ja Supreme Cardin luottokortit, jotka keräävät bonuksia kaikista ostoksista.

Luottokortti matkoille

Bonuspisteet, matkavakuutus, lentokenttälounget ja peruutusturva – luottokorteissa on monenlaisia matkaajia hyödyntäviä ominaisuuksia. Matkustamista varten tarkoitetun luottokortin avulla elämä lomalla ja työmatkalla on helppoa sekä mukavaa. Matkakortin avulla voit myös kerätä bonuksia, joita voi käyttää lentomatkojen ostamiseen ja muihin palveluihin.

Muun muassa Bank Norwegianin luottokortissa on kaikki, mitä matkailija saattaa toivoa.

VIP luottokortit

Luottokorttien aatelisiin kuuluvat VIP luottokortit tuovat arkeen ja juhlaan luksusta. VIP luottokortit ovat kuin mitkä tahansa muut luottokortit, sillä erotuksella, että niihin kuuluu toinen toistaan parempia etuja, bonuksia, vakuutuksia ja hyötyjä. Sen avulla pääset muun muassa vain VIP asiakkaille tarkoitettuihin tapahtumiin, jonon ohi lentokentällä ja klubilla, loungeihin ja paljon muuta!

Maailman suosituimpia VIP luottokortteja ovat American Expressin luottokortit.

Liittojen omat luottokortit

Suomen Lakimiesliitto, Tradenomiliitto TRAL ja Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry:n myöntävät jäsenilleen omia Mastercard luottokortteja. Näissä luottokorteissa on usein todella pieni korko eikä niistä peritä vuosimaksua. Myös liittoon kuulumattomat voivat hakea edullista Jäsenedut Mastercard -luottokorttia Suomen Hypoteekkiyhdistykseltä.