Ajattelin myös, että kortti on mainio lisä lompakkooni suomalaisten pankki- ja luottokorttien rinnalle. Asunhan kuitenkin vakituisesti Ruotsissa, jossa on käytössä Ruotsin kruunut euron sijaan. Jokaisesta suomalaisella pankki- ja luottokortilla tekemästäni ostosta sekä nostosta maksan siis ylimääräisiä maksuja.

Hyviä puolia

Curve säästää enemmän rahaa kuin odotin

Vaikka olin tutustunut Curven tietoihin ja hintoihin etukäteen huolella, ajattelin, että sen tuomat rahalliset edut ovat pieniä. Tilasin kuitenkin Curven kortin ajatellen, että säästö se on pienikin säästö. Kuukauden jälkeen voin sanoa, että Curven kortti on säästänyt minulta paljon enemmän rahaa kuin odotin!

Esimerkki 1

Tein Kiinassa kaksi 200 ¥ käteisnostoa 13. heinäkuuta 2019. Ensimmäisen noston tein suomalaisella luottokortilla ja toisen Curven kortilla. Nostot tehtiin peräjälkeen samalla pankkiautomaatilla.

Luottokortti: Nosto veloitti luottokortiltani 26,39 €. Lisäksi veloitettiin 2,73 € käteisnostopalkkio. Yhteensä siis 29,12 €.

Curve: Nosto veloitti luottokortiltani 26,14 € ilman käteisnostopalkkiota. Yhteensä siis 26,14 €.

SÄÄSTÖÄ 2,98 €

Esimerkki 2

Tein Ruotsissa kaksi 210 kr ostoa 5. elokuuta 2019. Ensimmäisen maksoin suomalaisella pankkikortillani ja toisen Curven kortilla. Ostot tehtiin peräjälkeen samassa liikkeessä samalla maksupäätteellä.

Pankkikortti: Osto veloitti pankkitililtäni 20,04 €.

Curve: Osto veloitti pankkitililtäni 19,64 €.

SÄÄSTÖÄ 0,4 €

Usean kortin käyttäminen on helppoa

Minun Curve-korttiin on nyt kytketty kolme maksukorttia: yksi on suomalainen luottokortti ja pankkikortti sekä yksi ruotsalainen pankkikortti. Näiden kolmen kortin välillä pallotteleminen on helppoa, sillä sovelluksesta voi vaihtaa nopeastikin sitä korttia, miltä haluaa maksun menevän.

Jokaista maksua ei tarvitse hyväksyä erikseen

Olin jostain syystä siinä uskossa, että Curve-maksukortilla tehdyt ostot täytyy hyväksyä aina erikseen sovelluksen kautta. Näin ei kuitenkaan ole, mikä oli iloinen yllätys. Sen sijaan sovellus muistaa, minkä kortin olet valinnut maksukortiksi ja se veloittaa maksut siltä kortilta automaattisesti.

Oman kulutuksen seuraaminen

Maksuttomassa Curven kortissa on tietyt maksurajat ostoille (2 000 £/päivä) ja käteisnostoille (200 £/päivä). Näitä rajoja on helppo seurata sovelluksen kautta ja sen avulla pysyt aina kärryillä siitä, kuinka paljon ostoja ja nostoja voit vielä tehdä Curve-kortillasi. Sovellus näyttää myös, mihin rahat on käytetty.

Curve Cash

Curvella on kolme ensimmäisen kuukauden aikana mahdollisuus kerätä Curve Cash -pisteitä. Pisteet ovat kuin bonuspisteitä, sillä erotuksella, että saat itse valita kolme liikettä, joista haluat kerätä pisteitä. Huomioithan, että liikkeitä ei voi vaihtaa sen jälkeen, kun ole valinnut ne. Itse valitsin H&M:n, Shellin ja Lidlin. Pisteitä voi käyttää rahan tapaan ostosten maksamiseen.

Sujuva käyttö

Sekä Kiinassa että Ruotsissa Curven maksukortin käyttäminen on ollut todella sujuvaa. En huomannut käytössä mitään eroa tavallisesta pankki- tai luottokortin käyttämisestä.

Huonoja puolia

Epäselvyydet pankkiautomaatilla

Pankkiautomaateilla mietin, kuuluuko minun valita pankki (koska Curve on pankkikortti) vai luotto (koska halusin, että Curve ottaa noston suomalaiselta luottokortiltani). Lopulta muutaman yrittämän jälkeen sain kuitenkin rahat aina nostettua. Kokemukseni perusteella pankin valitseminen toimii paremmin – myös silloin, kun Curve ohjaa noston luoton puolelle.

Hankala sovellus

Curven sovelluksen kautta voi helposti hallinnoida, miltä kortilta Curvella maksettu ostos veloitetaan. Sovelluksen muut toiminnot eivät kuitenkaan ole aivan yhtä helppoja hahmottaa, joten sovelluksen käyttöön tottumiseen menee hetki aikaa. Sovellus itsessään on kuitenkin toimiva eikä siinä ole bugeja.

Hidas asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu on ystävällinen ja osaava, mutta hidas. Ainoa tapa ottaa yhteyttä asiakapalveluun on sähköposti tai yhteydenottolomake, ja vastaaminen kestää 1–3 päivää. Kiireellisissä asioissa asiakaspalvelulta ei siis kannata odottaa nopeaa vastausta. Curvella on kuitenkin erillinen numero sitä varten, että kortti katoaa eikä sitä jostain syystä saa suljettua sovelluksen kautta.

Kortin tilaaminen

Kun suunnittelet Curve-kortin hankkimista, kannattaa suunnittelu aloittaa hyvissä ajoin ennen matkaa. Minulla meni koko prosessiin kokonaisuudessaan kaksi viikkoa.

Keskiviikko 26.6.2019: Latasin sovelluksen ja syötin sinne luottokorttini tiedot. Luottokortti vahvistetaan siten, että Curve tekee luottokortilta pienen (n. 0,10 €) veloituksen. Veloituksen tiedoissa on koodi, joka pitää syöttää Curve-sovellukseen luottokortin vahvistamista varten. Yllätyksekseni veloitus ei kuitenkaan näkynyt heti luottokorttini tapahtumissa, vaan minun piti odottaa.

Maanantai 1.7.2019: Jouduin lopulta odottamaan veloituksen näkymistä kaksi pankkipäivää ja viikonlopun yli. Vihdoin sain kuitenkin haettua koodin luottokorttini tiedoista ja sain vahvistettua sen Curve-sovelluksessa. Kannattaa huomioida, että Curven maksukortti lähetetään sinulle vasta, kun luottokortin vahvistus on tehty!

Keskiviikko 10.7.2019: Vähän meni tiukalle tämän Curve-kortin saapuminen. Huomenna olisi nimittäin lähtö Kiinaan. Onneksi tuli ajoissa. Testasin kortin toiminnan vielä lähikaupassa ennen matkaa, että varmasti toimii – toimii! Muistathan ennen ensimmäistä käyttökertaa vahvistaa Curve-sovelluksen kautta, että kortti on saapunut sinulle. Sovelluksen kautta näet myös kortin PIN-koodin. 

Yhteenveto

Curven kortti on ollut minulla käytössä nyt kohta kuukauden eikä paluuta tavalliseen luottokorttiin ole. Curve säästää minulta paljon rahaa päivittäisissä ostoissa ja käteisnostoissa! En edes halua ajatella, kuinka paljon turhaa rahaa “heitin pois” käyttämällä aikaisemmin suomalaista luottokorttiani Ruotsissa ja muualla euroalueen ulkopuolella.

Ainoa vaihtoehto, mihin voisin kuvitella vaihtavani Curven kortin on Bank Norwegianin tai Komplett Bankin luottokortit. Kummassakin on nimittäin maksuttomat käteisnostot, mutta myös valuuttamuutosmaksu.

Curven olen päässyt eroon kummastakin ylimääräisestä kulusta!

Hanna on Luottokortit.com-vertailusivuston ja Swegaming AB:n suomalainen työntekijä, jonka erikoisosaamisalueeseen kuuluvat luottokortit ja kuluttajille myönnettävät lainat.

Senast uppdaterad Oct 28, 2020