Opas on jaettu 5 osaan:

1) Erilaiset luottokortit

2) Plussat ja miinukset

3) Tilaamisen ehdot

4) Tarkista ainakin nämä

5) Yhteenveto

1) Erilaiset luottokortit

Luottokortit.com-sivustolla olevat luottokortit on jaettu kolmeen eri kategoriaan:

MatkaluottokortitMatkaluottokortti on tarkoitettu ulkomailla käytettäväksi. Matkaluottokortin etu on se, että se ei veloita lisämaksuja, kun käytät sitä ulkomailla. Voit siis tehdä käteisnostoja ja ostoksia ilman ylimääräisiä kuluja. Lisäksi matkaluottokorttiin kuuluu on yleensä matkavakuutus.

BonuskortitBonuskortit ovat luottokortteja, jotka keräävät bonuspisteitä. Pisteitä kertyy kaikista ostoksista tai vain tietyistä kaupoista. Bonuskortilla kerättyjä pisteitä voi käyttää tuotepalkintojen lunastamiseen tai muiden tuotteiden ostamiseen.

VIP luottokortitVIP luottokorttien avulla hyödynnät palveluita ja etuja, joita muut eivät saa. Sellaisia etuja ovat muun muassa maksuton lentokenttälounge, erikoisliput kulttuuritapahtumiin ja paremmat hotellipalvelut. VIP luottokortit ovat tavallisia luottokortteja kalliimpia.

Visa, Mastercard vai American Express: Luottokortit voidaan jakaa myös luottokorttiyhtiön mukaan. Kolme yleisintä luottokorttiyhtiötä on Visa, Mastercard ja American Express. Visa ja Mastercard ovat ominaisuuksiltaan lähes identtiset. American Expressillä on paljon vain sen omille asiakkaille tarkoitettuja etuja. - Hanna

2) Plussat ja miinukset

Luottokorteissa on paljon sellaisia ominaisuuksia, joita tavallisissa pankkikorteissa ei ole:

+

Ostoturva ja tuoteturva: Ostoturva korvaa, kun netistä tilaamasi tuote ei saavukaan tai kun toimitettu tuote on vääränlainen. Tuoteturva turvaa ostoksesi myös sen jälkeen, kun se on saapunut sinulle.

VakuutuksetMoniin luottokortteihin sisältyy matkavakuutus, joka tuo turvaa sinulle ja matkakumppaneillesi ennen matkaa ja sen aikana. Samalla säästät matkavakuutusmaksuissa.

Ylikulutus: Luottokortin omistaminen ja käyttäminen vaatii suunnittelua sekä itsekuria. Luottokortin on turvallinen maksuväline niin kauan, kuin hallitset omaa talouttasi ja ostoksiasi.

3) Tilaamisen ehdot

Jotta luottokorttia voi hakea ja käyttää, täytyy hakijan täyttää tiettyjä ehtoja:

Kuka voi hakea? Luottokorttia voi hakea vakituisessa tai määräaikaisessa työsuhteessa oleva henkilö, eläkeläinen ja opiskelija. Joissain tapauksissa myös työtön tai sairaslomalla oleva henkilö voi saada luottokortin.

Minkä ikäinen voi hakea? Luottokorttia ei myönnetä alle 18-vuotiaalle. Joillakin luottokorteilla voi olla korkeampi ikäraja, esimerkiksi 23 vuotta.

Tarkistetaanko luottotiedot? Maksuhäiriöiselle ei saa antaa lainaa tai luottoa, joten kaikkien luottokorttihakemusten yhteydessä tehdään luottotietojen tarkastus.

4) Tarkista ainakin nämä

Jotta saat luottokortista parhaan mahdollisen hyödyn, ota huomioon nämä asiat:

KorkoJokaisessa luottokortissa on nimelliskorko ja vuosikorko. Korot vaikuttavat siihen, kuinka paljon kuluja luottokortilla tekemästäsi ostoksesta tulee. Siksi korkoprosentti (tavallisesti noin 7–25 %) kannattaa aina tarkistaa.

Koroton maksuaikaLähes kaikissa luottokorteissa on korotonta maksuaikaa. Koroton maksuaika (tavallisesti noin 30–60 päivää) mahdollistaa sen, että nimellis- ja vuosikorosta huolimatta, voit tehdä luottokortilla ostoksia ilman lisäkuluja.

Vuosimaksu ja muut kulut: Joistakin luottokorteista peritään vuosimaksu (tavallisesti noin 25–100 €). Toiset luottokortit ovat puolestaan maksuttomia. Vuosimaksun lisäksi kannattaa tarkistaa muut luottokortin kulut kuten kuukausittainen tilinhoitomaksu ja laskutuslisä.

Käteisnostomaksu ja valuuttamuutosmaksu: Luottokortin käyttäminen euroalueella on usein maksutonta. Muista valuutoista saatetaan periä valuuttamuutosmaksu (tavallisesti noin 1,75–2,5 %). Lisäksi käteisnostot ovat joissakin luottokorteissa maksullisia (tavallisesti noin 2 % + 2 €).

5) Yhteenveto

Luottokorttien vertailu kannattaa. Paras työkalu vertailuun on Luottokortit.com-sivuston vertailutyökalu. Jotta löydät juuri sinulle sopiva luottokortin, kannattaa sinun vertailla luottokortin

  • Edut, kuten bonusjärjestelmät ja asiakasedut
  • Ominaisuudet, kuten vakuutukset ja ostoturva
  • Maksut, kuten vuosimaksu ja käteisnostomaksu
  • Korko ja koroton maksuaika

Luottokortit.com-sivustolta löydät paljon ohjeita ja uutisia, jotka auttavat sinua luottokortin valitsemisessa.