Laskuja ei kannata lähteä maksamaan helppojen bonuspisteiden toivossa. Myöskään luottokortin koroton maksuaika ei koske laskuja eikä osto- tai tuoteturva ole voimassa laskuilla ostetuille tuotteille. Toisinaan vaihtoehtoja laskun maksamiseen ei kuitenkaan ole.

Milloin laskuja kannattaa maksaa luottokortilla?

Suomessa myönnettävillä luottokorteilla kannattaa maksaa laskuja vain, kun pankkitilin varat eivät riitä. Tämä johtuu siitä, että lähes kaikki luottokorttiyhtiöt veloittavat maksun laskujen maksamisesta.

Vaikka joiltakin luottokorteilta voi siirtää rahaa pankkitilille, ei tämäkään ole täysin maksutonta. Luottokortteja myöntävät yritykset perivät yleensä jonkin prosenttimäärän siirron tai laskun määrästä. Prosenttimäärän lisäksi luottokorttiyhtiö saattaa veloittaa kiinteitä kuluja, kuten 2 € per maksettu lasku tai tilisiirto.

Esimerkki

Haluat maksaa 100 € laskun luottokortilla. Luottokorttiyhtiö veloittaa 2 € per maksu ja lisäksi 3 % maksun summasta.

Kun siis maksat 100 € laskun luottokortilla, maksat yhteensä 105 € kuluineen.

Laskukaava ei ota huomioon nimelliskorosta aiheutuvia kuluja.

Jos siis maksat laskuja luottokortilla, maksat aina enemmän kuin laskun alkuperäisen summan. Toisinaan vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole ja silloin kannattaa tarkistaa luottokortilla maksamisesta tai rahan siirrosta aiheutuvat kulut.

Ulkomailta (esimerkiksi Ruotsista) hankituilla luottokorteilla laskujen maksaminen voi olla kannattavaa. Jokaisen kortin ehdot kannattaa kuitenkin tarkistaa aina erikseen.

Miksi laskuja ei kannata maksaa luottokortilla?

Suomessa myönnettävillä luottokorteilla ei kannata maksaa laskuja siinä toivossa, että niistä saisi kerättyä helposti bonuspisteitä. Monet luottokortin myöntäjät eivät nimittäin laske luottokortilla maksettuja laskuja luottokortilla tehdyiksi ostoksiksi ja siksi niistä ei saa bonuspisteitä.

Laskujen maksaminen luottokortilla ei myöskään anna laskulla ostetuille tuotteille osto- tai tuoteturvaa, kuten tavalliset luottokortilla tehdyt ostokset.

Lisäksi luottokortin koroton maksuaika ei useinkaan koske laskujen maksamista. Jos siis maksat laskun luottokortilla, alkaa korko kasvaa heti eikä vasta korottoman maksuajan jälkeen.

Luottokortin käyttäminen

Luottokortin käyttäminen kannattaa siis keskittää ainoastaan suoraan luottokortilta tehtävien ostosten maksamiseen. Silloin saat ostoksillesi muun muassa ostoturvan, korotonta maksuaikaa ja keräät samalla arvokkaita bonuspisteitä.