American Expressin luottokortit ovat tällä hetkellä maailman suosituimpia VIP luottokortteja, joiden ehdottomiin klassikoihin kuuluu Platinum luottokortti. Platinum luottokortin metallinen versio julkaistiin ensimmäistä kertaa vuonna 2017 ja kevääseen 2019 asti sitä sain vain Yhdysvaltain markkinoilla.

Nyt ruostumattomasta teräksestä valmistetut Platinum -luottokortit ovat saatavilla myös Suomessa. Uusi luottokortti painaa 18 grammaa verrattuna aiempaan muoviseen luottokorttiin, jonka paino oli vain 5 grammaa.

American Expressin mukaan metallisen luottokortin tavoittena on luoda yksilöllisen, erityisen ja arvokkuuden tuntuma. Luottokortti onkin suunnattu selkeästi hieman varakkaammille kuluttajille, sillä sen vuosimaksu on peräti 720 €.

Tällä hinnalla saa muun muassa pääsyn Fast Track -turvatarkastukseen ja lentokenttäloungeihin, kattavan matkavakuutuksen, huone- ja autoluokan korotuksia, ja concierge-palvelut sekä kutsuja VIP tilaisuuksiin.

Maailman parhaat luksusluottokortit

American Express Platinum -luottokortti on korkeimmat tason luottokortti, jota kuluttaja voi hakea. Platinumin lisäksi on olemassa vielä Centurion -luottokortti, joka tunnetaan myös American Express Black -luottokorttina ja sen voi saada vain American Expressin erikseen myöntämänä.

American Express Black -luottokortti on valmistettu titaanista ja sen vuosimaksu on 2 500 dollaria. Jotta tällaisen luottokortin saa, täytyy American Express -luottokortilla tehdä ostoksia noin 250 000 dollarin edestä vuosittain.

Vaatimukset tällaisen luottokortin myöntämiseen ovat siis melko korkeat. Tavalliselle kuluttajalle riittää kuitenkin helposti American Expressin Platinum tai Gold -luottokortti. Lisäksi saatavilla on Green -luottokortti, jolla saa American Expressin asiakasedut kaikista edullisimmin.

Hanna on Luottokortit.com-vertailusivuston ja Swegaming AB:n suomalainen työntekijä, jonka erikoisosaamisalueeseen kuuluvat luottokortit ja kuluttajille myönnettävät lainat.

Senast uppdaterad Oct 28, 2020