Hyvä

American Express Gold Card -luottokortti sopii matkustamista ja golfia rakastavalle. Klassisten asiakasetujen lisäksi kortissa on matkaturva ja bonusjärjestelmä, jonka avulla saat helposti luksusta elämään. Luottokortissa on yksilöllinen käyttöraja, joten korttia voi käyttää missä ja milloin vain.

Hyvät puolet

 • 46 päivää korotonta maksuaikaa
 • Bonuksia kaikista ostoksista
 • Omaa vakuutusta täydentävä matkaturva
 • Yksilöllinen käyttöraja
 • Ennakkolippuja valikoituihin konsertteihin ja tapahtumiin
 • Neljä loungevierailua vuodessa
 • Jopa 25 % alennus green fee -maksusta tietyissä golfkohteissa

Huonot puolet

 • Vuosimaksu
 • Valuuttamuutosmaksu
 • Maksulliset käteisnostot

Vaatimukset

 • Vähintään 18-vuotias
 • On työsuhteessa

Lisätiedot

Kortin tyyppi Kortti
Maksuverkosto Amex
Vuosimaksu 210 €
Ikäraja 18
Nimelliskorko 0,00 %
Todellinen vuosikorko 0,00 %
Maksimiluotto Ei luottorajaa
Valuuttamuutosmaksu 2,20 %
Nostokulu 4,00 % (min 4 €)

Laske kulut American Express Gold

Valitse krediitin summa

20 000 €
0 € 250 000 €
2 Vuosi
1 Kuukausi 15 Vuosi

Tulos

 • Korko 0,00 %
 • Kustannus 0 €
 • Kokonaistakaisinmaksusumma 20 000 €
 • Kuukausittainen takaisinmaksusumma 833 €
Näytä tiedot

Perustietoa American Express Gold Card -luottokortista

American Expressin Gold Card on kullanarvoinen matkakumppani ja klassikko, jonka avulla saat pääsyn lentokenttien loungeihin, täydentävän matkavakuutuksen sinulle ja perheellesi sekä etuja useissa ravintoloissa ympäri maailmaa. Lisäksi kaikki American Express -luottokortilla tehdyt ostokset kerryttävät pisteitä, joilla voi lunastaa tavara- ja palvelupalkintoja.

American Express -luottokorteista on saatavilla myös Green Card -luottokortti, joka on Gold Cardia edullisempi vaihtoehto ja Platinum Card -luottokortti, joka sopii ylellistä elämää rakastaville.

Membership Rewards -pisteillä lentoja, hotelliöitä ja ravintolailtoja

American Expressin Gold Card -luottokortilla keräät Membership Rewards -pisteitä kaikista kortilla tekemistäsi ostoksista, ja yksi euro vastaa yhtä pistettä. Membership Rewards -bonusjärjestelmässä voi kerätä pisteitä myös suosittelemalla korttia muille, ja lisäksi rinnakkaiskortilla tehdyistä ostoksista saa pisteitä.

Membership Rewards -pisteitä voi käyttää silloin, kun itse haluaa ja juuri niihin palveluihin tai tuotteisiin, jotka ovat sinulle tärkeitä. Pisteiden avulla voit muun muassa tehdä ostoksia verkkokaupoissa ja lyhentää luottokorttilaskua. Pisteitä voi myös siirtää American Expressin yhteistyökumppaneiden kanta-asiakasohjelmiin (mm. Finnair Plus) tai käyttää lentomatkoihin, hotelli öihin, ravintola käynteihin ja päivittäisiin ostoksiin.

American Express Gold Card -luottokortit tarjoaa luottokortin käyttäjille myös muita erinomaisia etuja kuten neljä vuosittaista lentokenttien lounge pääsyä ja etuja ravintola iltojen yhteydessä. Siksi American Express Gold Card -luottokortti voikin helposti olla paras luottokortti erityisesti paljon matkustaville kuluttajille.

Rennosti loungessa, edullisesti golfkentille ja matkaturva koko perheelle

Matkustamista ja golfia rakastaville American Express Gold Card -luottokortti tarjoaa lyömättömiä etuja, joiden avulla kortin haltijalla on mahdollisuus vierailla lentokenttäloungessa neljä kertaa vuodessa ja saada jopa 25 % alennuksen green fee -maksusta tietyissä golfkohteissa.

Vain American Express -asiakkaille varattujen etujen lisäksi Gold Card -luottokorttiin sisältyy matkaturva sinulle ja perheellesi. Matkaturva on voimassa, kun maksat matkastasi 75 % Gold Card -luottokortilla. Matkavakuutus korvaa esimerkiksi, jos matkatavarasi myöhästyvät, lentosi peruuntuu tai matkalla tapahtuu onnettomuus.

Luottokortissa ei ole ennalta määrättyä käyttörajaa eikä myöskään korko- tai käsittelykuluja, mikäli lasku maksetaan kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä. Korttiin voi saada jopa 46 päivää korotonta maksuaikaa.

Maksuaikakortti yksilöllisellä käyttörajalla – täytä hakemus netissä

Suomessa käytössä olevat American Expressin luottokortit ovat maksuaikakortteja. Tämä tarkoittaa sitä, että korteissa on yksilöllinen käyttöraja ilman korkokuluja, joka määräytyy yksilöllisesti kortin käytön mukaan. Kortin käyttörajaan vaikuttaa oma maksukykysi- ja historiasi, kortti käyttöaste ja taloudellinen tilanteesi.

American Expressin Gold Card -luottokorttihakemus täytetään netissä ja siinä kysytään muun muassa asumismuotoa, vuosituloja ja työsuhdetta. Hakemuksessa voi myös valita haluaako luottokortille rinnakkaiskortin ja lisäksi hakija voi kortille oman PIN-koodin. Kortilla voi myös hakea erillistä Express Cash -palvelua, jonka avulla luottokortilla voi tehdä käteisnostoja.

Jotta hakemuksen voi lähettää verkkosivujen kautta, täytyy hakijan tunnistautua verkkopankkitunnuksilla. Vaihtoehtoisesti hakemuksen voi myös tulostaa ja lähettää postitse. Hakemuksen hyväksymistä varten American Expressille toimittaa vahvistus hakijan tuloista, esimerkiksi palkkatodistus, yrityksen tilinpäätös tai viimeisin verotustodistus.

Hakemuksen käsittelyaika on noin kaksi viikkoa.

Ehdot American Express Gold Card -luottokortin myöntämiselle

American Express Gold Card -luottokortin yleiset ehdot luottokortin myöntämiselle ovat:

 • Vähimmäistulot 20 000 euroa
 • Ikäraja 18 vuotta

Vuosimaksu, valuuttamuutos ja maksulliset käteisnostot

American Express Gold Cardista veloitetaan noin 180 euron vuosimaksu, jonka voi joko maksaa kertamaksuna tai 12 kuukauden erässä. Lisäksi rinnakkaiskortista on maksettava 70 euron vuosimaksu.

Vuosimaksun lisäksi American Expressin luottokortti veloittaa maksun valuuttamuutoksesta. Valuuttamuutosta käytetään, kun kortilla tehdään ostoksia ja käteisnostoja euroalueen ulkopuolella. American Expressin muuntokurssina käytetään lainmukaista viitevaihtokurssia korotettuna 2,2 %. Kortinhaltija voi tiedustella kurssia American Expressiltä puhelimitse.

Kortille erikseen haettava Express Cash -palvelu mahdollistaa käteisen noston luottokortilla, mutta käteisnostoista veloitetaan maksu. Muissa valuutoissa kuin euroina tehdyistä käteisnostoista veloitetaan 2,2 % muuntokomissiota. Käteisnostomaksu on 4 % nostetusta käteissummasta, kuitenkin vähintään 4,25 euroa.

Yhteenveto American Express Gold Card -luottokortista

American Express Gold Card -luottokortti on paras luottokortti golfia rakastavalle maailmanmatkaajalle. Kortin avulla pääsee muun muassa neljä kertaa vuodessa lentokenttäloungeen ja lisäksi sillä voi saada jopa 25 % alennuksen green fee -maksusta tietyissä golfkohteissa.

Luottokortissa on täydentävän matkavakuutuksen sinulle ja perheellesi.

Green Card -luottokorttiin voi saada jopa 46 päivää korotonta maksuaikaa.

Kuten kaikissa American Express korteista, myös Green Cardista maksetaan vuosimaksu. Vuosimaksu on noin 180 euroa.

Luottokortilla voi tehdä käteisnostoja, joista veloitetaan 4 % nostetusta käteissummasta, kuitenkin vähintään 4,25 euroa.

Luottokortissa on myös valuuttamuutosprosentti, joka tekee kortin käyttämisestä ulkomailla hieman kotimaata kalliimpaa. Kortin valuuttamuutos on kuitenkin maltillinen ja se vastaa muiden vastaavien luottokorttien valuuttamuutosta.

Käyttäjien arvostelut

0,0 Keskiarvosana
Mitä mieltä olet kortista?