Hyvä

American Express Platinum -luottokortti on maailman matkaajan ja viihdelämää rakastavan luottokortti. Ylellisten asiakasetujen lisäksi kortissa on matkaturva, bonusjärjestelmä ja Platinum Travel -palvelu, joka hoitaa muun muassa matkojen hotellivaraukset puolestasi.

Hyvät puolet

 • 46 päivää korotonta maksuaikaa
 • Bonuksia kaikista ostoksista
 • Omaa vakuutusta täydentävä matkaturva
 • Yksilöllinen käyttöraja
 • Ennakkolippuja valikoituihin konsertteihin ja tapahtumiin
 • Rajaton loungepääsy
 • Platinum Travel -palvelu
 • VIP- ja kutsuvierastapahtumat

Huonot puolet

 • Vuosimaksu
 • Valuuttamuutosmaksu
 • Maksulliset käteisnostot

Vaatimukset

 • Vähintään 18-vuotias
 • On työsuhteessa

Lisätiedot

Kortin tyyppi Kortti
Maksuverkosto Amex
Vuosimaksu 720 €
Ikäraja 18
Nimelliskorko 0,00 %
Todellinen vuosikorko 0,00 %
Maksimiluotto Ei luottorajaa
Valuuttamuutosmaksu 2,20 %
Nostokulu 4,00 % (min 4 €)

Laske kulut American Express Platinum

Valitse krediitin summa

20 000 €
0 € 250 000 €
2 Vuosi
1 Kuukausi 15 Vuosi

Tulos

 • Korko 0,00 %
 • Kustannus 0 €
 • Kokonaistakaisinmaksusumma 20 000 €
 • Kuukausittainen takaisinmaksusumma 833 €
Näytä tiedot

Perustietoa American Express Platinum -luottokortista

American Expressin Platinum on ylellistä elämää rakastavan valinta ja klassikko, jonka avulla ansaitset lentoja, saat pääsyn lentokenttien loungeihin, täydentävän matkavakuutuksen sinulle ja perheellesi sekä etuja ravintoloissa ja yökerhoissa kaikkialla maailmassa. Lisäksi kaikki American Express -luottokortilla tehdyt ostokset kerryttävät pisteitä, joilla voi lunastaa tavara- ja palvelupalkintoja.

American Express -luottokorteista on saatavilla myös Green Card ja Gold Card -luottokortit, joihin sisältyy osittain samoja etuja kuin Platinum -luottokorttiin hieman edullisemmin hinnoin.

Membership Rewards -pisteillä lentoja, hotelliöitä ja ravintolailtoja

American Expressin Platinum -luottokortilla keräät Membership Rewards -pisteitä kaikista kortilla tekemistäsi ostoksista, ja yhdestä eurosta saat aina 1,5 pistettä. Membership Rewards -bonusjärjestelmässä voi kerätä pisteitä myös suosittelemalla korttia muille, ja lisäksi kaikilla rinnakkaiskorteilla tehdyistä ostoksista saa pisteitä.

Membership Rewards -pisteitä voi käyttää silloin, kun itse haluaa ja juuri niihin palveluihin tai tuotteisiin, jotka ovat sinulle tärkeitä. Pisteiden avulla voit muun muassa tehdä ostoksia verkkokaupoissa ja lyhentää luottokorttilaskua. Pisteitä voi myös siirtää American Expressin yhteistyökumppaneiden kanta-asiakasohjelmiin (mm. Finnair Plus) tai käyttää lentomatkoihin, hotelli öihin, ravintola käynteihin ja päivittäisiin ostoksiin.

American Express Platinum -luottokortit tarjoaa luottokortin käyttäjille myös muita erinomaisia etuja kuten rajoittamattoman pääsyn lentokenttien loungeihin sekä Platinum Travel-palvelun, joka hoitaa matkan käytännön järjestelyt puolestasi. Siksi American Express Platinum -luottokortti voikin helposti olla paras luottokortti luksusta ja ylellistä elämää rakastavalle kuluttajalle.

Platinum Travel, matkaturva ja pääsy VIP-tapahtumiin kaikkialla maailmassa

Pisteiden tuomien etujen lisäksi Platinum -luottokortilla pääsee vain Platinum-kortinhaltijoille järjestettäviin tilaisuuksiin sekä huipputason muoti-, urheilu-, gourmet- ja musiikkitapahtumiin sekä huipputason yökerhoihin Suomessa ja ulkomailla.

Korttiin kuuluu myös Platinum Travel -palvelu. Palvelu varaa puolestasi muun muassa majoituksen American Expressin omista korkealaatuisista The Vacation Collection ja Fine Hotels & Resorts -kohteista, joihin kuuluvat tottakai Platinum-lisäedut.

Myös kulttuuria rakastaville American Express Platinum -luottokortti tarjoaa lyömättömiä etuja, joiden avulla kortin haltijalla on mahdollisuus ostaa ennakkolippuja valikoituihin konsertteihin ja tapahtumiin jo ennen julkista myyntiä. Moniin tapahtumiin American Express varaa myös kiintiön lippuja myytäväksi vain American Express -asiakkaille.

Bonusjärjestelmän ja American Express -asiakkaille varattujen etujen lisäksi Platinum -luottokorttiin sisältyy matkaturva sinulle ja perheellesi. Matkaturva on voimassa, kun maksat matkastasi 75 % Platinum -luottokortilla. Matkavakuutus korvaa esimerkiksi, jos matkatavarasi myöhästyvät, lentosi peruuntuu tai matkalla tapahtuu onnettomuus.

Luottokortissa ei ole ennalta määrättyä käyttörajaa eikä myöskään korko- tai käsittelykuluja, mikäli lasku maksetaan kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä. Korttiin voi saada jopa 46 päivää korotonta maksuaikaa.

Maksuaikakortti yksilöllisellä käyttörajalla – täytä hakemus netissä

Suomessa käytössä olevat American Expressin luottokortit ovat maksuaikakortteja. Tämä tarkoittaa sitä, että korteissa on yksilöllinen käyttöraja ilman korkokuluja, joka määräytyy yksilöllisesti kortin käytön mukaan. Kortin käyttörajaan vaikuttaa oma maksukykysi- ja historiasi, kortti käyttöaste ja taloudellinen tilanteesi.

American Expressin Platinum -luottokorttihakemus täytetään netissä ja siinä kysytään muun muassa asumismuotoa, vuosituloja ja työsuhdetta. Hakemuksessa voi myös valita haluaako luottokortille rinnakkaiskortin ja lisäksi hakija voi kortille oman PIN-koodin. Kortilla voi myös hakea erillistä Express Cash -palvelua, jonka avulla luottokortilla voi tehdä käteisnostoja.

Jotta hakemuksen voi lähettää verkkosivujen kautta, täytyy hakijan tunnistautua verkkopankkitunnuksilla. Vaihtoehtoisesti hakemuksen voi myös tulostaa ja lähettää postitse. Hakemuksen hyväksymistä varten American Expressille toimittaa vahvistus hakijan tuloista, esimerkiksi palkkatodistus, yrityksen tilinpäätös tai viimeisin verotustodistus.

Hakemuksen käsittelyaika on noin kaksi viikkoa.

Ehdot American Express Platinum -luottokortin myöntämiselle

American Express Platinum -luottokortin yleiset ehdot luottokortin myöntämiselle ovat:

 • Vähimmäistulot 20 000 euroa
 • Ikäraja 18 vuotta

Vuosimaksu, valuuttamuutos ja maksulliset käteisnostot

American Express Platinum luottokortista veloitetaan noin 700 euron vuosimaksu, jonka voi joko maksaa kertamaksuna tai 12 kuukauden erässä. Rinnakkaiskorteista ei veloiteta erillistä vuosimaksua.

Vuosimaksun lisäksi American Expressin luottokortin veloittaa maksun valuuttamuutoksesta. Valuuttamuutosta käytetään, kun kortilla tehdään ostoksia ja käteisnostoja euroalueen ulkopuolella. American Expressin muuntokurssina käytetään lainmukaista viitevaihtokurssia korotettuna 2,2 %. Kortinhaltija voi tiedustella kurssia American Expressiltä puhelimitse.

Kortille erikseen haettava Express Cash -palvelu mahdollistaa käteisen noston luottokortilla, mutta myös käteisnostoista veloitetaan maksu. Muissa valuutoissa kuin euroina tehdyistä käteisnostoista veloitetaan 2,2 % muuntokomissiota. Käteisnostomaksu on 4 % nostetusta käteissummasta, kuitenkin vähintään 4,25 euroa.

Yhteenveto American Express Platinum -luottokortista

American Express Platinum -luottokortti on paras luottokortti luksuselämää ja ylellisyyttä rakastavalle kuluttajalle. Kortin avulla pääsee rajoittamattomasti lentokenttien lounge-tiloihin, vain Platinum -luottokortin käyttäjille tarkoitettuihin VIP-tapahtumiin ja Platinum Travel -palvelun asiakkaaksi.

Luottokortissa on täydentävän matkavakuutuksen sinulle ja perheellesi.

Green Card -luottokorttiin voi saada jopa 46 päivää korotonta maksuaikaa.

Kuten kaikissa American Express korteista, myös Green Cardista maksetaan vuosimaksu. Vuosimaksu on noin 700 euroa.

Luottokortilla voi tehdä käteisnostoja, joista veloitetaan 4 % nostetusta käteissummasta, kuitenkin vähintään 4,25 euroa.

Luottokortissa on myös valuuttamuutosprosentti, joka tekee kortin käyttämisestä ulkomailla hieman kotimaata kalliimpaa. Kortin valuuttamuutos on kuitenkin maltillinen ja se vastaa muiden vastaavien luottokorttien valuuttamuutosta.

Käyttäjien arvostelut

5,0 Keskiarvosana
 • Renée Bergström-Merivirta

  2023-01-25

  Loistava kortti. Monipuolinen kaikkine etuineen. Ainoa negatiivinen seikka on melko kallis vuosimaksu.

Mitä mieltä olet kortista?