Päivitetty 31 Lokakuu, 2019

Luottokortin maksutapaetu

Julkaisija Luottokortin maksutapaetu Saat maksutapaedukortista rahanarvoisia etuja, jotka maksetaan suoraan pankkitilillesi. Voit itse päättää, miten ja missä haluat säästämäsi rahan kuluttaa.

Luottokortti, jossa on maksutapaetu, on aina hyvä valinta. Maksutapaetu nimittäin kerää sinulle rahaa kaikista tekemistäsi ostoksista, eli mitä enemmän ostat sitä enemmän saat takaisin. Usein maksutapaetu maksetaan suoraan rahana takaisin pankkitilillesi, joten voit käyttää säästämäsi rahat mihin haluat. Maksutapaedun avulla voit säästää jopa satoja euroja vuodessa.

Mikä on maksutapaetu, eli cashback luottokortti?

Maksutapaetukorttia kutsutaan englanniksi cashback kortiksi, eikä ihme. Suora käännös cashbackista tarkoittaa nimittäin “rahaa takaisin”. Se kuvaa hyvin maksutapaetukorttia, sillä saat luottokortin myöntäjän prosenttimäärän verran rahaa takaisin jokaisesta tekemästäsi ostoksesta.

Maksutapaetu

Bonus ja maksutapaetu eivät ole sama asia

Maksutapakortti ja bonuskortti on helppo sekoittaa toisiinsa, mikä johtuu siitä, että maksutapakortti on eräänlainen bonuskorttia. Toisaalta tietynlaisia bonuskortteja voisi myös kutsua maksutapakorteiksi.

Suurin ero maksutapaetukortin ja bonuskortin välillä on se, että maksutapaetukortin avulla saat rahaa pankkitilillesi. Kertyneet edut maksetaan yleensä 1–4 kertaa vuodessa ja takaisin saatua rahaa voi käyttää mihin tahansa. Bonuskorttien bonusjärjestelmien kautta kerättyjä bonuspisteitä voi puolestaan yleensä käyttää vain jonkin tietyn kauppaketjun myymälöissä tai tiettyjen tuotteiden/palveluiden ostamiseen.

Saat maksutapaedukortista ja bonuskortista kummastakin siis rahanarvoisia etuja, mutta vain toisessa voit itse päättää, miten ja missä haluat säästämäsi rahan kuluttaa.

Maksu suoraan pankkitilillesi

Maksutapakortin avulla voit säästää vuodessa jopa 600 euroa vuodessa. Ostosten keskittäminen maksutapaetukortin myymälöihin siis todella kannattaa, ja jo yhden kuukauden voit säästää 50 euroa, kun teet ostoksia 900 euron arvosta.

Esimerkkiperhe Virtanen käyttää maksutapaetukorttia ja he tekevät vuoden aikana maksutapaetukortilla ostoksia yhteensä 20 000 euroa.

Maksutapaedun kerääminen
0,50 % maksutapaetu100 euroa
1,00 % maksutapaetu200 euroa
1,50 % maksutapaetu300 euroa
2,00 % maksutapaetu400 euroa

Maksutapaetukorttia käyttämällä voi siis säästää huomattavia summia vuodessa. Usein maksutapakortteihin on saatavana myös rinnakkaiskortti, jolloin jokaisen perheenjäsenen tekemät ostokset kasvattavat yhteistä maksutapaetua.

Laskujen maksaminen

Sen lisäksi, että maksutapaedulla säästetty rahasumma maksetaan suoraan pankkitilillesi, se voidaan hyvittää suoraan luottokorttilaskultasi. Eri luottokorttien myöntäjillä on erilaisia käytäntöjä, joten maksutapaedun takaisinmaksu kannattaa tarkistaa ennen luottokortin tilaamista. Voit myös maksaa kerätyllä rahalla muita laskuja.

Miksi luottokorttien myöntäjän antavat maksutapaetua?

On selvää, että maksutapaetu aiheuttaa luottokortin myöntäjälle paljon kuluja. Täytyy kuitenkin pitää mielessä, että kuluttajalle palautuu vain osa käytetystä rahasta.

Lisäksi Suomessa on osoitettu, että maksutapaetua tarjoavien kaupparyhmien hinnat ovat usein kalliimpia kuin sellaisten myymälöiden, jotka eivät anna maksutapaetua.

Luottokortteja, joissa on maksutapaetu

S-Etukortti Visa

S-Etukortti Visa

 • Maksimiluotto: 10 000€
 • Vuosimaksu: 0€
 • Nimelliskorko: 7,95 %
 • Korkovapaa: 30 päivää
 • Bonuksia kaikista S-ryhmän ostoista
 • Lisäedut yhteistyökumppaneilta

Stockmann Mastercard

Stockmann Mastercard

 • Maksimiluotto: 10 000€
 • Vuosimaksu: 0€
 • Nimelliskorko: 10,00 %
 • Korkovapaa: 30 päivää
 • Maksutapaetu
 • Bonuspisteitä jokaisesta ostosta
 • Lisäedut Exclusive ja First -asiakkaille

Hanna on Luottokortit.com-vertailusivuston ja Swegaming AB:n suomalainen työntekijä, jonka erikoisosaamisalueeseen kuuluvat luottokortit ja kuluttajille myönnettävät lainat.