Hyvä

Aktia Platinum on Aktian asiakkaille suunnattu matkailijan palveluista sisältävä luottokortti. Korttia voit hakea, jos vuositulosi ylittävät 60 000 euroa. Kortin haltijana pääset nauttimaan koko perheen matkavakuutuksesta, pääsystä yli 700 lentokenttäloungeen sekä yllättävissä tilanteissa hyödylliseksi koettua hätäkäteispalvelua. Luottokortti maksaa kuukaudessa 15 euroa, ja käteisnostoista ja euroalueen ulkopuolella maksamisesta veloitetaan lisämaksut.

Hyvät puolet

 • Matkavakuutus
 • Lounge-pääsyt
 • Hätäkäteispalvelu
 • Luottoraja neuvoteltavissa

Huonot puolet

 • Kuukausimaksullinen
 • Tilinhoitopalkkio
 • Käteisnostot maksullisia
 • Valuuttamuutosmaksu

Vaatimukset

 • Vähintään 18-vuotias
 • Vähintään 60 000 € vuositulot

Lisätiedot

Kortin tyyppi Kortti
Maksuverkosto Mastercard
Vuosimaksu 180 €
Ikäraja 18
Nimelliskorko 8,50 %
Todellinen vuosikorko 14,48 %
Maksimiluotto Ei luottorajaa
Valuuttamuutosmaksu 2,75 %
Nostokulu 2,00 % (min 3 €)

Laske kulut Aktia Platinum

Valitse krediitin summa

20 000 €
0 € 250 000 €
2 Vuosi
1 Kuukausi 15 Vuosi

Tulos

 • Korko 8,50 %
 • Kustannus 1 819 €
 • Kokonaistakaisinmaksusumma 21 819 €
 • Kuukausittainen takaisinmaksusumma 909 €
Näytä tiedot

Perustietoa Aktia Platinum -luottokortista

Aktia Platinum on Aktian asiakkaille suunnattu luottokortti, jossa on neuvoteltavissa oleva luottoraja sekä kattavat palvelut runsaasti matkustavalle. Kortti on kuukausimaksullinen, minkä lisäksi kortin käytöstä veloitetaan ylimääräistä esimerkiksi käteistä nostettaessa sekä euroalueen ulkopuolella maksettaessa. Luottokortille on myös mahdollista hakea kaksi rinnakkaiskorttia vähintään 16 vuotta täyttäneille perheenjäsenille. Kortin etuihin kuuluu matkavakuutus mukana matkustavalle puolisolle ja alle 20-vuotialle lapsille, pääsy yli 700 lentokenttäloungeen ympäri maailmaa sekä hätäkäteispalvelu.

Voit hakea korttia, jos olet täysi-ikäinen, luottotietosi ovat kunnossa ja vuositulosi ovat vähintään 60 000 euroa. Saat haettua korttia helposti suoraan Aktian verkkopankissa tai ottamalla yhteyttä Aktian asiakaspalveluun. Kortille on määritelty pienimmäksi mahdolliseksi luottorajaksi 3 000 euroa, enimmäisrajaa pankki ei ole ilmoittanut. Hakiessasi Aktia Platinum -luottokorttia, ehdota pankille omaa toivettasi luottorajan suhteen.

Matkustajan edut

Runsaasti matkustavalle käyttäjälle Aktia Platinum on oivallinen valinta luottokortiksi. Kortin haltijana koko perhe pääsee hyötymään matkavakuutuksen turvasta, minkä lisäksi kortilla pääsee lentokenttäloungeihin ympäri maailmaa. Nämä palvelut lisäävät matkustamisen mukavuutta ja helppoutta – kaikki sen lisäksi, että luottokortti on ulkomaanmatkoilla yksi laajimmin hyväksytyistä ja turvallisimmista maksumuodoista.

Matkavakuutus

Aktia Platinum -luottokorttiin ilmaiseksi sisältyvä matkavakuutus kattaa siis kortin haltijan lisäksi mukana matkustavat puolison sekä alle 20-vuotiaat lapset. Vakuutukseen sisältyy muun muassa hoitovakuutus matkan ajaksi, matkatavaravakuutus, turva matkan peruuntumisen tai keskeytymisen varalle sekä odottamiskorvaus. Kortin tarjoaman kattavan vakuutusturvan ansiosta sinun ei siis välttämättä tarvitse hankkia toista matkavakuutusta lähtiessäsi ulkomaan matkalle perheesi kanssa. Luottokortin matkavakuutuksen ehtoihin kannattaa kuitenkin tutustua huolella ennen matkalle lähtöä.

Loungepääsyt

Matkustusmukavuutta lisää myös LoungeKey, joka mahdollistaa pääsyn yli 700 lentokenttäloungeen ympäri maailmaa. Loungepääsy on kortin haltijalle ilmainen kolme kertaa vuodessa. Tätä ylittävistä kerroista sekä mukana matkustavista seuralaisista veloitetaan 28 euroa. Lentokenttälounget tarjoavat arjen luksusta odottaessasi lentoasi. Loungessa matkailijat voivat nauttia rauhallisessa ympäristössä tarjotuista ruoista ja juomista.

Hätäkäteispalvelu

Lisää turvaa matkustamiseen tuo Aktia Platinum -luottokortin etuihin kuuluva hätäkäteispalvelu, jonka avulla voit saada käteistä siinä maassa, jossa olet. Hätäkäteispalvelu on hyödyllinen siltä varalta, jos luottokorttisi katoaa tai jos se varastetaan.

Hätäkäteispalvelu maksaa 10 euroa + 3 % nostokerralta, ja voit nostaa enintään 3 000 euroa viikossa luottotililtäsi tai sen verran kuin sinulla on luottoa jäljellä. Palvelun avulla voit käyttää luottotiliäsi ympäri maailmaa, vaikka joutuisitkin sulkemaan korttisi kesken ulkomaanmatkan. Hätäkäteispalvelun ansiosta voit siis huoletta matkustaa Aktia Platinum -luottokortin kanssa.

Kuukausimaksu ja muut kortin käytön kustannukset

Aktia Platinum -luottokortilla on 15 euron kuukausimaksu, joten vuodessa kortti maksaa 180 euroa. Lisäksi kortille voi hakea kaksi rinnakkaiskorttia, jotka maksavat kuukaudessa 7,50 euroa per kortti. Kortin palvelut, matkavakuutus, loungepääsyt ja hätäkäteispalvelu sisältyvät kuukausimaksuun. Huomaa kuitenkin, että korttiin sisältyy vain kolme ilmaista loungepääsyä vuodessa ja hätäkäteispalvelun nostoista veloitetaan erillinen palkkio.

Luottokortilta veloitetaan tilinhoitopalkkio 3,90 euroa niiltä kuukausilta, joina luottoa on käytetty. Käteisen nostaminen maksaa Suomessa ja euroalueella maksaa 2 € + 3 %. Ulkomailla euroalueen ulkopuolella valuuttamuutosmaksu on enintään 2,75 %. Kortilla käytössä oleva valuuttakurssi on MasterCardin oma.

Vähintään 3 000 euron luottoraja – täytä hakemus netissä

Hakeaksesi Aktia Platinum -korttia sinun tulee olla pankin asiakas. Voit hakea korttia Aktian verkkopankissa tai ottamalla yhteyttä pankkiin.

Aktia Platinum -luottokortille myönnetään vähintään 3 000 euron luottoraja. Enimmäismäärää luotolle ei ole määritelty, joten voit korttia hakiessasi ehdottaa pankille omaa toivettasi luottorajasta.

Aktian yleiset ehdot luottokortin myöntämiselle ovat:

 • Vähintään 18-vuotias
 • Luottotietojen on oltava kunnossa
 • Säännölliset tulot
 • Vähintään 60 000 euron vuositulot

Jos pankki ei hyväksy hakemaasi luottorajaa, saatetaan sinulle ehdottaa matalampaa luottorajaa. Voit hyväksyä tarjotun luottorajan tai itse hakea uudestaan matalampaa luottorajaa.

Yhteenveto Aktia Platinum -luottokortista

Aktia Platinum -luottokortti on luottokortti Aktian asiakkaille ja sellaiseksi haluaville. Platinum-kortti myönnetään vain sellaisille asiakkaille, joiden tulot ovat vähintään 60 000 euroa vuodessa.

Luottokortista veloitetaan 15 euron kuukausimaksu.

Rinnakkaiskortti maksaa 7,50 euroa kuukaudessa.

Luottokortilla on keskimäärin 32 päivän ja jopa 45 päivän koroton maksuaika luotolle.

Tilinhoitopalkkio 3,90 euroa veloitetaan per lasku, mikäli luotto on käytössä.

Luottokortin luotolta tehdyt käteisnostoista veloitetaan Suomessa ja euroalueella 2 euroa + 3 %.

Luottokortilta peritään 2,75 % valuuttamuutosmaksu, kun maksu suoritetaan jossain muussa valuutassa kuin euroissa.

Aktia myöntää myös Aktia Gold ja Aktia World Elite -luottokortteja.

Käyttäjien arvostelut

0,0 Keskiarvosana
Mitä mieltä olet kortista?