Hyvä

Aktia Credit -luottokorttia voivat hakea kaikkien pankkien asiakkaat. Luottoraja on vähintään 500 euroa ja enintään 5 000 euroa. Kortin käyttäjät pääsevät hyötymään keskimäärin 32 päivän ja enimmillään jopa 45 korottomasta maksuajasta, kattavasta matkavakuutuksesta sekä kahdesta lyhennysvapaasta kuukaudesta vuodessa. Kortti maksaa 4 euroa kuukaudessa, tämän päälle kustannuksia kertyy mm. laskutuslisästä, käteisnostoista sekä kortin käytöstä ulkomailla.

Hyvät puolet

 • Matkavakuutus
 • Keskimäärin 32 päivää korotonta maksuaikaa
 • Jopa 2 lyhennysvapaata kuukautta vuodessa

Huonot puolet

 • Kuukausimaksullinen
 • Tilinhoitopalkkio
 • Käteisnostot maksullisia
 • Valuuttamuutosmaksu

Vaatimukset

 • Vähintään 18-vuotias
 • On työsuhteessa

Lisätiedot

Kortin tyyppi Kortti
Maksuverkosto Mastercard
Vuosimaksu 60 €
Ikäraja 18
Nimelliskorko 8,50 %
Todellinen vuosikorko 14,48 %
Maksimiluotto 7 000 €
Valuuttamuutosmaksu 2,75 %
Nostokulu 0 %

Laske kulut Aktia Credit

Valitse krediitin summa

20 000 €
0 € 250 000 €
2 Vuosi
1 Kuukausi 15 Vuosi

Tulos

 • Korko 8,50 %
 • Kustannus 1 819 €
 • Kokonaistakaisinmaksusumma 21 819 €
 • Kuukausittainen takaisinmaksusumma 909 €
Näytä tiedot

Perustietoa Aktia Credit -luottokortista

Aktia Credit -luottokortti on kaikkien pankkien asiakkaille suunnattu luottokortti. Sinun ei siis tarvitse olla Aktian asiakas tai liittyä asiakkaaksi hakeaksesi tätä luottokorttia. Kortin etuna on sekä kotimaassa että ulkomailla voimassaoleva matkavakuutus.

Kortille voi hakea 500 – 5 000 euron luottorajaa. Työssäkäyvien lisäksi korttia voivat hakea myös vähintään 90 opintopistettä suorittaneet suomalaiset korkeakouluopiskelijat. Opiskelijoille tosin myönnetään luottoraja rajoitetummin kuin työssäkäyville.

Luottokortti on kuukausimaksullinen, minkä lisäksi Aktia veloittaa laskutuslisän niiltä kuukausilta, joina luottoa on käytetty. Lisäksi käteisnostoista ja ulkomaisen valuutalla maksamisesta kertyy lisäkustannuksia. Mikäli käytetyn luoton maksaa aina ensimmäisellä laskulla pois, voi korttia on käyttää edullisemmin. Käytetylle luotolle on mahdollista myös hakea kaksi lyhennysvapaata kuukautta vuodessa.

Aktia Credit -luottokorttia on helppo hakea Aktia-pankin verkkosivuilta, verkkopankista tai Aktia Wallet -palvelusta.

Hyödynnä jopa 45 päivän koroton maksuaika
Aktia Credit -luottokortti tarjoaa keskimäärin 32 ja jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa käytetylle luotolle. Voit siis huoletta käyttää luottokorttia vaikkapa päivittäisten ostosten tekoon. Kun maksat käyttämäsi luoton aina ensimmäiseen eräpäivään mennessä, sinun ei tarvitse maksaa korkoa käyttämästäsi luotosta.

Huomaa, että luottokortin koroton maksuaika koskee niin kotimaassa kuin ulkomailla tehtyjä ostoja. Mikäli siis tarvitset luottokorttia ulkomaisessa verkkokaupassa ostosten tekemiseen tai ulkomaan matkalla, pätee näihin ostoihin samat ehdot kuin esimerkiksi kotimaisessa ruokakaupassa tehtyihin ostoihin.

Mikäli haluat kuitenkin hyödyntää luottokortin mahdollisuutta suurempien hankintojen tekemiseen ja tarvitset pitemmän maksuajan käytetylle luotolle, ovat Aktia Credit -luottokortin takaisinmaksuehdot varsin kilpailukykyiset. Voit hakea kaksi lyhennysvapaata kuukautta vuodessa, mikä helpottaa paljon takaisinmaksun suunnittelemista. Lyhennysvapaiden kuukausien ehtona on se, että kyseessä ei saa olla kaksi peräkkäistä kuukautta.

Kuukausimaksu ja muut kortin käytön kustannukset

Aktia Credit -luottokortilla on 4 euron kuukausimaksu, mikä tarkoittaa sitä, että luottokortti maksaa käytössä 48 euroa vuodessa. Kortille voi hakea kaksi rinnakkaiskorttia vähintään 16 vuotta täyttäneille perheenjäsenille. Kukin rinnakkaiskortti maksaa 2 euroa kuukaudessa.

Suuruudeltaan kuukausimaksu on muihin luottokortteihin verrattuna kohtuullinen. Hakijan kannattaa myös ottaa huomioon, että kortin etuna kukin kortin haltija pääsee hyötymään kotimaassa ja ulkomailla voimassa olevasta matkavakuutuksesta.

Kuukausimaksun lisäksi Aktia Credit -luottokortin kustannuksia nostaa tilinhoitopalkkio 3,90 euroa per lasku niiltä kuukausilta, joina luottoa on käytetty. Myös käteisnostot ovat maksullisia luottokortilta. Kotimaassa käteisnostomaksu on 2 € + 3 %. Ulkomailla euroalueen ulkopuolella kustannuksia nostaa valuuttamuutosmaksu 2,75 %. Valuuttakurssi on MasterCardin oma kurssi.

Matkavakuutus asiakasetuna

Aktia Credit -luottokortin etuna saat kattavan matkavakuutuksen, joka on voimassa niin kotimaan kuin ulkomaan matkoilla. Vakuutus astuu voimaan, kun vähintään 75 % matkan kustannuksista on maksettu Aktia Credit -luottokortilla.

Matkavakuutus kattaa matkasairauden tai matkatapaturman hoitokulut, turvan varkauden varalta, matkan keskeytymisen tai peruuntumisen, matkatavarat sekä vastuuvahinkovakuutuksen. Vakuutuksen tarkemmat tiedot ja ehdot selviävät Aktian verkkosivuilta tai kysymällä asiaa suoraan omalta Aktian yhteyshenkilöltä.

Luottokortin etuna matkavakuutus on mainio tapa varmistua, että oma matkanteko on turvattua. Aktian, kuten monien muidenkin pankkien, tarjoamat matkavakuutukset luottokortin etuna ovat myös hinnoiltaan ja ehdoiltaan kilpailukykyiset monien vakuutusyhtiöiden tarjoamiin vakuutuksiin nähden.

Jopa 5 000 euron luottoraja – täytä hakemus netissä

Kuka tahansa Suomessa vakituisesti asuva täysi-ikäinen henkilö, jolla on suomalainen henkilötunnus, voi hakea Aktia Credit -korttia. Sinun ei siis tarvitse olla pankin asiakas. Myös suomalaiset korkeakouluopiskelijat voivat hakea Aktia Credit -luottokorttia, kun he ovat suorittaneet 90 opintopistettä. Voit hakea korttia verkossa tai Aktia Wallet -palvelussa.

Aktia Credit -luottokortille on mahdollista saada jopa 5 000 euron luottoraja, luoton vähimmäismäärä on 500 euroa. Korkeakouluopiskelijat voivat hakea 2 000 euron luottorajaa, jos he ovat Aktian asiakkaita. Muiden pankkien asiakkaina oleville korkeakouluopiskelijoille myönnetään 1 000 euron luottoraja.

Aktian yleiset ehdot luottokortin myöntämiselle ovat:

 • Vähintään 18-vuotias
 • Säännölliset tulot
 • Luottotietojen on oltava kunnossa

Jos hakemaasi luottorajaa ei hyväksytä, voi pankki silti ehdottaa sinulle matalampaa luottorajaa. Voit hyväksyä pankin ehdotuksen tai hakea itse uudestaan matalampaa luottorajaa.

Yhteenveto Aktia Credit -luottokortista

Aktia Credit -luottokorttia voivat hakea kaikki Suomessa vakituisesti asuvat täysi-ikäiset henkilöt, joilla on luottotiedot kunnossa. Kortin hakeminen ei siis edellytä asiakkuutta Aktia-pankissa.

Luottokortista veloitetaan 4 euron kuukausimaksu.

Rinnakkaiskortti maksaa 2 euroa kuukaudessa.

Luottokortilla on keskimäärin 32 päivän koroton maksuaika luotolle.

Tilinhoitopalkkio 3,90 euroa veloitetaan per lasku, mikäli luotto on käytössä.

Luottokortin luotolta tehdyt käteisnostoista velotetaan 2 euroa + 3 %.

Luottokortilta peritään 2,75 % valuuttamuutosmaksu, kun maksu suoritetaan jossain muussa valuutassa kuin euroissa.

Aktia myöntää myös Aktia Platinum ja Aktia World Elite -luottokortteja.

Käyttäjien arvostelut

0,0 Keskiarvosana
Mitä mieltä olet kortista?