Lähes kaikki maailman luottokortit ovat vaakamallisia. Tämä juontaa juurensa aikaan, jolloin magneettiraitaa ja korttimankelia käytettiin korttiostosten maksamiseen. Tässä kuitenkin luovuttiin Suomessa jo yli 10 vuotta sitten, mutta silti kortit ovat edelleen vaakatasossa.

MTV Uutisten haastattelussa S-ryhmän asiakkuusjohtaja Pekka Malmirae kertoo, että viime vuosien aikana S-ryhmän asiakkaiden verkkokaupoissa tekemät ostokset ovat kasvaneet 40 prosenttia. Verkko-ostamisen, mutta myös sirulla ja lähimaksulla maksamisen yleistymisen myötä S-Ryhmä halusi uudistaa maksukortin ilmeen.

Uudessa maksukortissa luottokortin numero on aseteltu neljän numeron sarjoihin allekkain.

“Uudella tavalla aseteltu maksukortin numero mahdollistaa sen, että sitä on helppo käyttää kotona tietokoneen ääressä ja helppo jopa oppia ulkoa, kun numero on tällä tavalla neljän numeron sarjoihin jaettu”, Malmirae kertoo MTV Uutisille.

Uusia kortteja aletaan jakaa kesän alussa, kun vanhat kortit loppuvat varastosta. S-Ryhmän mukaan kaikilla asiakkailla on uusi, pystymallinen kortti käytössä 3–4 vuoden kuluttua. Kortteja uusitaan normaalin uusimissyklin mukaan.

Kortissa on uutta myös se, että kortinhaltijan nimeä ja luottokortin numeroa ei enää paineta korttiin kohokirjaimin. S-Pankin mukaan uudessa kortissa tiedot laseroidaan kortille, jolloin ne kestävät kohokirjaimia pidempään.

Hanna on Luottokortit.com-vertailusivuston ja Swegaming AB:n suomalainen työntekijä, jonka erikoisosaamisalueeseen kuuluvat luottokortit ja kuluttajille myönnettävät lainat.

Senast uppdaterad Oct 28, 2020