Erot Visan ja Mastercardin luottokorttien välillä ovat pieniä ja yleensä luottokorttien edut sekä ehdot vaikuttavat enemmän valintaan kuin, onko luottokortti Visan ja Mastercardin. Joskus pienet erot luottokorttien ominaisuuksissa ja käytettävyydessä saattavat olla todella tärkeitä.

Mastercard

Mastercard perustettiin vuonna 1966, kun useat pienet pankit liittyivät yhteen ja halusivat luoda kilpailijan suositun Visa luottokortin rinnalle. Vuosien varrella Mastercardin toiminta on kasvanut nopeasti ja sen alaisuudessa toimii nykyisin myös Maestro-pankkikortti sekä Cirrus-pankkiautomaattiverkosto.

Nykyisin Mastercard on Visan ohessa yksi maailman yleisimmistä ja hyväksytyistä maksukorteista.

Mastercardin käyttäminen

Mastercardilla voit maksaa ostoksesi turvallisesti verkossa ja kaupassa, kotimaassa ja ulkomailla.  Mastercardin luottokortit toimivat maailmanlaajuisesti ja niillä voi tehdä myös käteisnostoja.

Masterpass

Mastercardilla on myös asiakkailleen tarkoitettu Masterpass, joka on digitaalinen lompakko. Masterpassin tavoitteena on verkko-ostosten tekemisestä helppoa ja turvallista, ja sitä voi käyttää myös myyntipisteiden lähimaksuissa.

Priceless Cities

Mastercardin Priceless Cities -asiakasetuohjelma tarjoaa ainutlaatuisia tarjouksia ja unohtumattomia ympäri maailmaa. Etuihin kuuluu muun muassa alennuksia ravintoloista, hotelleista ja kulttuurielämyksistä eri puolilla maailmaa.

Prepaid luottokortti

Mastercardilta voit hankkia myös Prepaid maksukortin. Prepaid maksukortti toimii kuten tavallinen luottokortti, mutta sen sijaan että luottokorttilasku maksetaan kerran kuukaudessa, prepaid maksukortille ladataan rahaa etukäteen. Siksi prepaid luottokortti sopii muun muassa kuluttajalle, jonka tiedoissa on maksuhäiriömerkintä.

Visa

Visan juuret ulottuvat vuoteen 1958, jolloin Bank of America julkaisi ensimmäisen paperisen luottokortin. Kansainvälinen, useiden pankkien yhteinen tuote ja luottokortti siitä tuli 1970-luvulla ja sen nimeksi muutettiin Visa vuonna 1976.

Suomessa Visan maksukortteja on myönnetty 1980-luvulta lähtien ja varsinaiset luottokortit tulivat vuonna 2005. Visa on Mastercardin ohella toinen maailman suosituimmista luottokorteista.

Visan käyttäminen

Visalla voi tehdä ostoksia Suomessa yli 80 000 myyntipisteessä ja maailmanlaajuisesti 24 miljoonassa myyntipisteessä. Vaikka luottokortit ovat Visa-luottokorttoyhtiön omistamia, päättää luottokortin myöntäjä aina korttiehdoista, maksuista ja kortin myöntämisestä.

Lähimaksaminen

Lähimaksu on suosittu maksukorttien ominaisuus, sillä se nopeuttaa pienten ostosten tekemistä. Lähimaksaminen tarkoittaa sitä, että maksukortin sirua tai magneettijuovaa ei tarvitse lukea maksupäätteessä, vaan maksu veloitetaan luottokortilta koskettamalla maksulaitetta.

Bonusjärjestelmät

Kuten Mastercardin korteissa, moniin Visan luottokortteihin on kytketty erilaisia bonusjärjestelmiä. Niiden avulla keräät pisteitä tai maksutapaetua, jonka voit hyödyntää muun muassa tuotteiden, palveluiden ja lentomatkojen ostamiseen.

Verified by Visa

Verified by Visa on palvelu, jonka tavoitteena on ennen kaikkea parantaa nettiostosten turvallisuutta. Kun teet ostoksia Verified by Visa -palvelussa, täytyy sinun tehdä niin sanottu kaksoistunnistautuminen verkkopankkitunnuksia avulla. Kaksoistunnistautuminen vähentää huomattavasti riskiä siihen, että luottokorttiasi tai sen tietoja käytettäisiin väärin.

Visan ja Mastercardin erot

Visan ja Mastercardin välillä on useita eroja, jotka osittain riippuvat luottokorttiyhtiöstä (eli Visa tai Mastercard) ja osittain luottokortteja myöntävistä yrityksistä (esimerkiksi Eurocard ja Bank Norwegian).

Joissakin myyntipisteissä saattaa esimerkiksi olla jokin alaraja luottokorttiostoksen tekemiseen. Visan tai Mastercardin luottokortit eivät myöskään välttämättä käy kaikissa myyntipisteissä.

Mastercardin kattavuus on hieman Visan luottokorttia parempi. Mastercardin luottokorteissa on yleensä Visaa parempi valuuttamuutoskurssi, mutta ero näiden kahden kortin välillä on todella pieni: yleensä vain 0,2 %.

Kumpi on parempi?

Erot pelkän Visan ja Mastercardin luottokorttien välillä ovat niin pieniä, että luottokorttia vertaillessa ja valitessa kannattaa mieluummin kiinnittää huomiota luottokortin myöntäjän ehtoihin sekä etuihin kuin siihen, onko kyseessä Visa vai Mastercard.

Luottokortteja on monia erilaisia ja kuluttajan kannalta tärkeintä on, että kortti vastaa sinun kulutustottumuksiasi ja tarpeitasi. Vertailemalla luottokortteja sekä niiden erilaisia ominaisuuksia, löydät sinulle parhaan luottokortin. Tutustuthan myös N26 ja Revolutin maksukortteihin!