Hyvä

bunqin easyGreen Card on ilmastotietoisen kuluttajan valinta. Kortti on valmistettu metallista, joka kestää tavallista muovista korttia 10 kertaa pidempään. Lisäksi bunq istuttaa puita jokaista kortilla maksettua 100 € kohden. Kortilla voi tehdä myös maksuttomia käteisnostoja ja valuuttaostoja.

Hyvät puolet

  • Ei valuuttamuutosmaksua
  • Maksuttomat käteisnostot automaateilla tai korteilla
  • Ei käyttörajoitusta

Huonot puolet

  • Vuosimaksu (tarkista luottoehdoista)
  • Ei bonusjärjestelmää
  • Ei vakuutuksia

Vaatimukset

  • Vähintään 18-vuotias
  • On työsuhteessa

Lisätiedot

Kortin tyyppi Prepaid -kortti
Maksuverkosto Mastercard
Vuosimaksu 216 €
Ikäraja 18
Nimelliskorko 0,00 %
Todellinen vuosikorko 0,00 %
Maksimiluotto 0 €
Valuuttamuutosmaksu 0,50 %
Nostokulu 1 €

Perustietoa bunq easyGreen -maksukortista

Hollantilainen bunq on vuonna 2012 perustettu ja vuonna 2015 pankkitoimilupansa saanut onlinepankki, joka on noussut yhdeksi suosituimmista internet pankeista. Sen yksinkertaiset ja helppokäyttöiset, edulliset pankkikortit korvaavat monia perinteisten luottokorttien ominaisuuksia. Korteissa ole omaa bonusjärjestelmää, mutta niiden kautta paljon muita etuja, joita tavalliset pankit eivät tarjoa.

Ilmastotietoisen kuluttajan valinta maksukortiksi

bunqin ehdottomia valttikortteja tavallisiin pankkeihin tai luottokortteihin verrattuna on se, että sen sovelluksen kautta omian raha-asioitaan voi hallita helpommin kuin koskaan aiemmin. Samalla myös oman rahankulutuksen seuraaminen tulee arkipäiväiseksi, helpoksi ja huomaamattomaksi askareeksi.

Vaikka bunqilla ei ole omaa bonusjärjestelmää eikä sen kortteihin kuulu muitakaan tavallisille luottokorteille tyypillisiä ominaisuuksia, voi bunqin korteilla säästää paljon rahaa juurikin oman kulutustottumuksen seuraamisen kautta. Tietoiselle kuluttajalle easyGreen maksukortti on hyvä valinta myös siksi, että kortti on valmistettu metallista, joka kestää huomattavasti pidempään kuin muoviset maksukortit.

bunq myös istuttaa puita sen mukaan, kuinka paljon kortilla on tehty ostoksia!

Muita bunqin etuja on se, että voit sovelluksen kautta luoda useita rinnakkaistilejä eri käyttötarkoituksia varten, jakaa yhteisiä kuluja helpommin kuin koskaan ennen ja antaa halutessasi rinnakkaiskortin jollekin perheenjäsenelle. Fyysisten korttien ohella voit myös luoda väliaikaisia online-maksukortteja esimerkiksi nettiostosten tekemistä varten.

Hakiessasi bunqin maksukorttia voi valita easyGreen Card, Premium Card tai Travel Card vaihtoehtojen välillä. EasyGreen ja Premium kortteihin kuuluu rinnakkaiskorttien ohella automaattinen säästötili, jonne voit ohjata automaattisesti osan esimerkiksi palkastasi.

Maksuttomat käteisnostot ja valuuttaostot helposti

bunq easyGreen Card on maksullinen maksukortti, jonka kuukausihinta on 16,99 € eli 203,88 € vuodessa. Vaikka kortista joutuu maksamaan, kuuluu siihen kuitenkin monia ominaisuuksia, joita maksuttomassa bunqin Travel maksukortissa ei ole.

EasyGreen kortilla voit esimerkiksi tehdä 10 ilmaista käteisnostoa kuukaudessa. Kun maksuttomat nostot on tehty, maksat jokaisesta nostosta vain 0,99 €. Tavallisten luottokorttien käteisnosto hinta on yleensä 2-3 € + 2-4 % nostettavasta summasta. bunqin kortti on tässä mielessä niin paljon luottokortteja halvempi vaihtoehto.

Maksuttoman käteisnoston ohella voit tehdä kortilla myös valuuttaostoja euroalueen ulkopuolella ilman ylimääräisiä kuluja. Lisäksi varojen siirtäminen bunqin kortilla on maksutonta 500 € asti ja senkin jälkeen vain 0,5 % siirrettävästä summasta.

Matkoilla bunqin Travel Assistant on puolestaan vertaansa vailla oleva apu. Tämän sovelluksessa toimivan henkilökohtaisen avustajan kautta tarkistat helposti esimerkiksi paikallisen valuuttakurssin ja saat vinkkejä fiksuun rahan käyttöön eri maissa.

bunqin easyGreen Card -kortin voi yhdistää helposti myös Apple Pay’hin ja Google Pay’hin. Lisäksi bunqin kortti myös lajittelee automaattisesti, minkälaisiin ostoksiin olet käyttänyt rahaa.

Päätä maksukortista ja pankkipalveluistasi itse

bunq maksukorttia haetaan älypuhelimeen asennettavan sovelluksen kautta. Sovelluksen voi asentaa Andoirdin ja Applen laitteisiin. Hakemukseen kuluu aikaa noin viisi minuuttia ja sen tekemiseen tarvitset vain henkilöllisyystodistuksen.

bunqin maksukortilla tehdyt ostokset veloitetaan suoraan pankkitililtäsi. Tämä tarkoittaa sitä, että bunqin maksukortti toimii siis pankkikortin tavoin eikä siinä ole luottorajaa kuten tavallisissa luottokorteissa.

bunqin pankkitilille voit tehdä tilisiirtoja kuten mille tahansa pankkitilille ja voit halutessasi ohjata jopa palkkasi sekä kaikki laskusi bunqin pankkitilille.

Koska kyseessä on maksukortti, voi bunqin maksukorttia hakea myös luottotietonsa menettänyt kuluttaja. Hakijan täytyy kuitenkin olla täysi-ikäinen.

Ei bonusjärjestelmää tai korotonta maksuaikaa

bunqilla on kolme erilaista maksukorttia: Travel Card, Premium Card ja easyGreen Card.  Kortit toimivat kuten tavalliset pankkikortit tai prepaid kortit. bunqilla siis näin ollen ei ole omaa bonusjärjestelmää eikä maksukortteihin myöskään kuulu luottokorteille ominaista korotonta maksuaikaa.

Vaikka buqin easyGreen Card -maksukortista joutuu maksamaan kuukausimaksua, on sen vuosihinta tavallisia luottokortteja edullisempi. Lisäksi maksulliseen korttiin kuulu monia maksuttomia ominaisuuksia, kuten ilmaiset käteisnostot ja valuuttaostot.

Yhteenveto bunq easyGreen Card -maksukortista

bunq easyGreen Card -maksukortti on maksullinen kortti, joka sopii helppoa pankkiasiointia rakastavalle maailman matkaajalle.

Maksukorttiin ei kuulu vakuutuksia.

Maksukortissa ei ole korotonta maksuaikaa.

EasyGreen Cardin kuukausimaksu on 16,99 €,

Kortilla voi tehdä kymmenen maksutonta käteisnostoa per kuukausi.

Kortilla tehdyt valuuttaostokset, eli ostokset euroalueen ulkopuolella, ovat maksuttomia.

Käyttäjien arvostelut

0,0 Keskiarvosana
Mitä mieltä olet kortista?