Luottokorttiyhtiö Visa lopettaa Visa Electron maksukorttien teknisen tuen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että huhtikuun 2024 jälkeen Visa Electron -maksukortilla ei voi enää tehdä ostoksia.

Vaikka muutokseen on aikaa vielä useita vuosia, ovat suomalaiset pankit aloittaneet jo Visa Electron -maksukorttien korvaamisen. Osa pankeista ei myöskään enää myönnä uusia Visa Electron -maksukortteja.

Nordean korteista vastaava johtaja Valtteri Korhonen kertoi marraskuussa 2018 Seinäjoen Sanomien haastattelussa, että Visa Electron -maksukortit vaihdetaan vastaavaan, aina varmentavaan tuotteeseen.

Aina varmentava maksukortti tarkoittaa sitä, että maksukortti tarkistaa tilin katteen aina eikä tiliä voi ylittää kuten pankki- tai luottokortilla.

Uusi maksukortti toimii ympäri maailmaa

Visa Electronin korvaava maksukorttia vastaa toiminnallisuuksiltaan tavallista pankkikorttia, mikä tekee siitä Visa Electronia monipuolisemman maksukortin.

Tähän asti Visa Electronilla ei ole esimerkiksi voinut maksaa junissa tai lentokoneessa, sillä Visa Electron on tarvinnut nettiyhteyden toimiakseen. Myös esimerkiksi Pohjois-Amerikassa Visa Electronilla maksaminen on ollut hankalaa, sillä kaikki kaupat eivät hyväksy sitä maksuvälineeksi.

Tarkkaa tietoa siitä, millainen Visa Electronin korvaava uusi maksukortti on, ei vielä ole. Kuluttajille yksi vaihtoehto onkin hankkia tavallinen pankkikortti, johon voi yhdistää myös luottokortin. Myös pelkkien luottokorttien vertailu ja hankkiminen voi olla viisas vaihtoehto.

Visa Electron -maksukorteista siirrytään vaiheittain uusiin kortteihin sitä mukaan, kun nyt käytössä olevat Visa Electron -maksukortit vanhenevat.

Hanna on Luottokortit.com-vertailusivuston ja Swegaming AB:n suomalainen työntekijä, jonka erikoisosaamisalueeseen kuuluvat luottokortit ja kuluttajille myönnettävät lainat.

Senast uppdaterad Oct 28, 2020