Hyvä

Säästöpankki Credit/Debit on pankin asiakkaille suunnattu luottokortti, jolle voi liittää myös rinnakkaiskortin. Luottokortin etuihin kuuluu ilmainen ostoturvavakuutus, joka kattaa automaattisen vakuutuksen 90 päivän ajaksi yli 50 euroa makseneille tuotteille.

Hyvät puolet

 • Keskimäärin 40 päivää korotonta luottoa
 • Jopa 10 000 euron luottoraja
 • 90 päivän ostoturvavakuutus

Huonot puolet

 • Kuukausimaksu (tarkista luottoehdot)
 • Maksulliset käteisnostot automaateilla
 • Valuuttamuutosmaksut

Vaatimukset

 • Vähintään 18-vuotias

Lisätiedot

Kortin tyyppi Kortti
Maksuverkosto Visa
Vuosimaksu 36 €
Ikäraja 18
Nimelliskorko 10,50 %
Todellinen vuosikorko 22,57 %
Maksimiluotto 10 000 €
Valuuttamuutosmaksu 2,75 %
Nostokulu 1 €

Laske kulut Säästöpankki Credit/Debit

Valitse krediitin summa

20 000 €
0 € 250 000 €
2 Vuosi
1 Kuukausi 15 Vuosi

Tulos

 • Korko 10,50 %
 • Kustannus 2 260 €
 • Kokonaistakaisinmaksusumma 22 260 €
 • Kuukausittainen takaisinmaksusumma 928 €
Näytä tiedot

Perustietoa Säästöpankki Credit/Debit -luottokortista

Säästöpankki Credit/Debit on suomalaisen Säästöpankin myöntämä luottokortti, jota voi hakea omasta Säästöpankin konttorista tai liittymällä pankin asiakkaaksi. Luottokorttia kannattaa hakea, kun haluaa hyödyntää luottoa joustavasti oman tarpeen mukaan tai käyttää korttia maksuvälineenä paikasta riippumatta. Esimerkiksi ulkomaanmatkoilla tai verkkokaupoista ostaessa luottokortti on yksi nopeimmista ja turvallisimmista maksutavoista.

Säästöpankki Credit/Debit -luottokortti on hinnoiteltu selkeästi, ja kuluttajan kannattaa huomioida mm. kuukausimaksun, luoton koron, käteisnostomaksujen ja valuuttamuutosmaksun suuruudet, kun valitsee itselleen uutta maksukorttia. Kortin tarkempi hinnoittelu on konttorikohtaista, ja tarkemmat tiedot kortista saat kysymällä lisää omasta Säästöpankistasi. Ota selvää myös siitä, millä ehdoilla voit hakea korttia. Yleisiin ehtoihin kuuluu säännölliset tulot, mutta myös korkeakouluopiskelijat ja ASP-tili säästäjät voivat hakea Säästöpankki Credit/Debit -korttia.

Säästöpankki eroaa monista muista Suomessa toimivista pankeista siten, että se on hyvin vahvasti kotimainen, suomalaisille kuluttujille suunnattu pankki. Säästöpankki esimerkiksi maksaa kaikki verot suoraan Suomeen, eikä vastuullisuusohjelmansa mukaisesti harjoita kyseenalaista verosuunnittelua. Kun siis haluat valita kotimaisen vastuullisesti toimivan yrityksen, Säästöpankki on hyvä valinta.

Kuukausimaksu ja valuuttamuutosmaksu

Säästöpankki Credit/Debit -luottokortilla on keskimäärin 4 euron kuukausittainen käyttömaksu, ja vuodessa kortin käytöstä kertyy kustannuksia siten yhteensä 48 euroa. Luottokortin käytöstä kertyy siis tämän verran kustannuksia myös silloin, kun et käytä korttia. Kuukausimaksun lisäksi Säästöpankki veloittaa 3,50 euron suuruisen laskutuslisän. Nämä kustannukset tulee siis ottaa huomioon luottokortin hintaa arvioitaessa.

Kustannuksia kertyy myös nostaessasi rahaa luottokortilta käteisnostomaksun, 3,00 % + 2 €, verran. Mikäli siis käytät luottokorttia suomalaisella tai euroalueen käteisautomaatilla, huomioi nämä kustannukset halutessasi nostaa käteistä.

Kuukausimaksun, laskutuslisän ja kotimaan käteisnostomaksun lisäksi luottokortin käyttö ulkomailla euroalueen ulkopuolella on jonkin verran kalliimpaa kuin kotimaassa. Pankki veloittaa 2,75 %:n valuuttamuutosmaksun, kun teet luottokortilla ostoksia euroalueen ulkopuolella. Huomaa kuitenkin, että luottokortti on yksi kohtuuhintaisimmista ja turvallisimmista tavoista käyttää rahaa ulkomaan lomamatkoilla.

Korotonta luottoa

Säästöpankki Credit/Debit -kortilla saat jopa 40 päivää korotonta luottoa. Koroton luotto tarkoittaa sitä, että voit lainata pankilta rahaa käyttöösi ilman korkoa, mikäli maksat sen ennen kuin korko alkaa juoksemaan käyttämällesi luotolle.

Kortille on myös mahdollista hakea enintään kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa. Huomaa kuitenkin, että vaikka sinun ei tarvitse maksaa luottoa takaisin maksuvapailla kuukausilla, lasketaan luoton korko näiltä kuukausilta kuitenkin normaalisti. Maksuvapaita kuukausia kannattaa kuitenkin hyödyntää, mikäli aikoo käyttää kerralla enemmän luottoa vaikkapa jonkin suuremman kertaostoksen hankintaan. Maksuvapaat kuukaudet tarjoavat myös lisävapautta luoton takaisinmaksuun. Monet kuluttajat suosivat muun muassa joulukuuta ja kesälomaakuukausia, kun suunnittelevat, mitkä kuukaudet valitsevat maksuvapaiksi.

Ostoturvavakuutus

Kortin etuihin kuuluu ilmainen ostoturvavakuutus, jonka avulla saat automaattisesti vakuutuksen yli 50 euroa maksaville tuotteille 90 päivän ajaksi. Vakuutus kattaa tuotteen vahingoittumisen ja korvaa vakuutusehtojen mukaisesti 1 000 euroon asti ilman omavastuuta. Luottokortilla maksamalla saat siis lisää turvaa ostosten tekoon, mikä on hyödyllistä vaikkapa ulkomaisista nettikaupoista ostaessa.

Jopa 10 000 euron luottoraja – täytä hakemus netissä

Jos haluat hakea Säästöpankki Credit/Debit -luottokorttia, sinun tulee olla Säästöpankin asiakas.

Yleiset ehdot kortin saamiselle edellyttävät 18 vuoden ikää, säännöllisiä tuloja sekä kunnossa olevia luottotietoja. Pankki ei ole määritellyt tulorajaa kortin hakemiselle, joten kannattaa kysyä omasta Säästöpankin konttorista omista mahdollisuuksista hakea luottokorttia ja tiettyä luottorajaa. Huomaa myös, että työssäkävijoiden lisäksi korttia voivat lisäksi hakea ASP-tili säästäjät, jos heille on kertynyt ASP-tilille vähintään 7 000 euroa sekä vähintään 50 opintopistettä suorittaneet suomalaisen korkeakoulun opiskelijat.

Luottokortille on mahdollista saada vähintään 2 000 euron ja enintään 10 000 euron luottoraja. Pankki määrittelee myönnettävän luottorajan erikseen jokaisen hakijan kohdalla. Mikäli hakemaasi luottorajaa ei myönnetä sinulle, voi pankki tarjota sinulle matalampaa luottorajaa. Tästä poikkeuksena tosin korkeakouluopiskelijalle voidaan myöntää vain 2 000 euron luottoraja.

Yhteenveto Säästöpankki Credit/Debit -luottokortista

Säästöpankki Credit/Debit -luottokortti on yleisin valinta luottokortiksi Säästöpankin asiakkaille ja sellaiseksi haluaville. Kortin tarkemmat hinnat ja muut ehdot vaihtelevat hieman konttoreittain.

Kortille voi hakea myös rinnakkaiskortin, joka on lisämaksullinen ainakin suurimmassa osassa Säästöpankin konttoreita.

Luottokortissa on parhaimmillaan 40 päivän koroton maksuaika luotolle.

Luottokortista veloitetaan noin 4 euron kuukausimaksu.

Laskutuslisä on 3,50 euroa kuukaudessa.

Luottokortin luotolta tehdyt käteisnostot ovat maksullisia.

Luottokortissa on myös valuuttamuutosprosentti, jolloin kortin käyttäminen ulkomailla on hieman kotimaata kalliimpaa.

Käyttäjien arvostelut

0,0 Keskiarvosana
Mitä mieltä olet kortista?