Hyvä

Ålandsbanken Credit on ahvenanmaalaisen Ålandsbankenin myöntämä luottokortti, jolla voit maksaa ympäri maailmaa. Kortti sopii erityisesti ympäristöystävällistä korttivaihtoehtoa etsivälle, sillä luottokortti on sidottu kortin kulutuksen hiilijalanjälkeä seuraavaan Åland Indexiin. Itse kortti on myös valmistettu muovin sijasta ympäristöystävällisestä materiaalista.

Hyvät puolet

 • Jopa 5 000 euron luottoraja
 • Kulutuksesi ympäristövaikutuksia seuraava Åland-indeksi
 • 40 päivää korotonta luottoa

Huonot puolet

 • Vuosimaksullinen
 • Maksulliset käteisnostot
 • Valuuttamuutosmaksu

Vaatimukset

 • Vähintään 20-vuotias
 • On työsuhteessa

Lisätiedot

Kortin tyyppi Kortti
Maksuverkosto Mastercard
Vuosimaksu 45 €
Ikäraja 20
Nimelliskorko 0,00 %
Todellinen vuosikorko 0,00 %
Maksimiluotto 5 000 €
Valuuttamuutosmaksu 1,95 %
Nostokulu 0 %

Laske kulut Ålandsbanken Credit

Valitse krediitin summa

20 000 €
0 € 250 000 €
2 Vuosi
1 Kuukausi 15 Vuosi

Tulos

 • Korko 0,00 %
 • Kustannus 0 €
 • Kokonaistakaisinmaksusumma 20 000 €
 • Kuukausittainen takaisinmaksusumma 833 €
Näytä tiedot

Perustietoa Ålandsbanken Credit -luottokortista

Ålandsbanken Credit on ahvenanmaalaisen Ålandsbankenin myöntämä luottokortti, jolle voit hakea jopa 5 000 euron luottorajan. Voit hakea Ålandsbanken Credit -luottokorttia ottamalla yhteyttä lähimpään Ålandsbankenin konttoriin, vaikka asuisit Manner-Suomessa. Hakiaksesi korttia sinun tulee olla vähintään 20-vuotias, jolla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa.

Luottokortilla on keskimäärin 40 päivän korotonta maksuaikaa. Kortti on vuosimaksullinen, minkä lisäksi kortin käytöstä peritään tilinhoitomaksu, käteisnostomaksu ja valuuttamuutosmaksu.

Ålandsbanken Credit on Itämerikortti, eli se on sidottu Ålandsbankenin Åland Indexiin, jolla voit seurata omien korttiostosten hiilijalanjälkeä. Kortti sopii siis erittäin hyvin ympäristöystävällistä luottokorttivaihtoehtoa etsivälle kuluttajalle. Ålandsbanken Credit ympäristöystävällisyyttä lisää myös se, että se on valmistettu tyypillisen muovin sijasta ympäristöystävällisestä materiaalista.

Åland Index ja Itämeriprojekti

Ålandsbanken Credit -luottokortti on yhdistetty kulutuksen ympäristövaikutuksista kertovaan Åland Indexiin. Ålandsbanken kutsuu luottokorttia, joka on yhdistetty Åland Indexiin, Itämerikortiksi. Tällä hetkellä kaikki Ålandsbankenin luottokortit ovat Itämerikortteja. Itämerikortti on osa Ålandsbankenin vuonna 1997 käynnistettyä Itämeriprojektia.

Seuraa hiilijalanjälkeäsi

Åland Indexin ansiosta pääset seuraamaan oman kulutuksesi ympäristövaikutusta, kun käytät Ålandsbanken Credit -luottokorttia pääasiallisena maksukorttinasi. Åland Index laskee kortin käyttäjän kulutuksen ympäristövaikutuksen siten, että se arvioi kunkin ostoksen hiilijalanjäljen sen mukaan, mikä se on keskimäärin kullakin toimialalla. Kuukausikohtaisen hiilijalanjäljen pääsee näkemään Ålandsbankenin Internetkonttorissa tai Mobiilipankissa. Kyseessä onkin mainio työkalu auttamaan parantamaan oman kulutuksen ympäristöystävällisyyttä.

Itämeriprojektin tavoitteet

Itämeriprojekti pyrkii lisäämään tietoisuutta Itämeren ympäristöongelmista ja edistämään erilaisia hankkeita, jotka pyrkivät parantamaan Itämeren tilaa. Itämeriprojektin kautta on tuettu ympäristötyötä tähän päivään mennessä jo 2,7 miljoonalla eurolla. Ålandsbanken on niin ikään myöntänyt rahoitusta erilaisiin Itämeren tilaa edistäviin hankkeisiin jo vuodesta 2014.

Ålandsbanken Credit -luottokortin käytöllä ei voi tukea Itämeriprojektia tai mitään yksittäistä Itämeren tilaa edistävää hanketta. Luottokortin Åland Index keskittyy yksinomaan luottokortilla tehtävien ostosten hiilijalanjäljen mittaamiseen.

Korotonta maksuaikaa

Ålandsbanken tarjoaa luottokorteilleen keskimäärin 40 päivää korotonta maksuaikaa. Koroton maksuaika tarkoittaa sitä, että et joudu maksamaan korkokuluja, jos maksat käyttämäsi luoton kokonaisuudessaan korottomana maksuaikana. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että luottokortin käyttö on edullisinta, kun maksaa käyttämänäsä luoton pois ensimmäiseen eräpäivään mennessä.

Mikäli kuitenkin käytät kerralla enemmän luottoa ja päätät maksaa sen takaisin pitemmällä ajanjaksolla, veloitetaan sinulta tilinhoitomaksu luottotilin käytöstä. Tilinhoitomaksun lisäksi maksat normaalisti korkoa pankille käyttämästäsi luotosta luottokorttisopimuksen mukaisesti. Luottokorttia käyttäessäsi muista aina suunnitella etukäteen se, miten maksat käyttämäsi luoton takaisin.

Vuosimaksu ja muut kustannukset

Ålandsbanken Credit -luottokortti maksaa 45 euroa vuodessa. Tämän lisäksi kiinteitä kuluja syntyy 2 euron tilinhoitomaksusta, joka veloitetaan, kun luottoa on käytetty. Kortille on myös mahdollista hakea rinnakkaiskortti, joka maksaa vuodessa 25 euroa.

Mikäli haluat nostaa käteistä rahaa Ålandsbanken Credit -luottokortilta, veloitetaan sinulta 1,50 euroa nostokerralta sekä 2 % nostettavasta summasta. Käteisnostomaksu veloitetaan luottokortiltasi automaattisesti, nostitpa rahaa miltä pankkiautomaatilta tahansa Suomessa tai Suomen rajojen ulkopuolella.

Vuosimaksun, tilinhoitomaksun ja käteisnostomaksun lisäksi sinulta veloitetaan valuuttamuutosmaksu 1,50 % maksaessasi euroalueen ulkopuolella. Mikäli siis käytät Ålandsbanken Credit -luottokorttia esimerkiksi ulkomaanmatkalla euroalueen ulkopuolella, ota huomioon toisella valuutalla maksamisen kustannukset luottokorttia käyttäessäsi.

Jopa 5 000 euron luottoraja – täytä hakemus netissä

Hakeaksesi Ålandsbanken Credit -korttia sinun tulee ottaa yhteyttä Ålandsbanken-pankkiin. Halutessasi voit jättää korttihakemuksen myös verkon välityksellä. Vaikka kyseessä on ahvenanmaalainen pankki, palvelevat he myös Manner-Suomessa asuvia asiakkaita.

Ålandsbanken -luottokortille on mahdollista saada vähintään 1 000 euron ja enintään 5 000 euron luottoraja.

Ålandsbankenin yleiset ehdot luottokortin myöntämiselle ovat:

 • Vähintään 20-vuotias
 • Säännölliset tulot
 • Luottotietojen on oltava kunnossa

Jos pankki ei hyväksy hakemaasi luottorajaa, saatetaan ehdottaa sinulle matalampaa luottorajaa. Voit hyväksyä pankin tarjoaman ehdotuksen, mutta voit myös itse hakea uudestaan matalampaa luottorajaa.

Yhteenveto Ålandsbanken Credit -luottokortista

Ålandsbanken Credit -luottokortti ahvenanmaalaisen Ålandsbankenin tarjoama luottokortti, jota voi hakea ottamalla yhteyttä pankkiin. Luottokortti sopii erityisesti Itämeren ystävälle, sillä korttiin yhdistetyn Åland Indexin avulla pääset seuraamaan korttiostostesi hiilijalanjälkeä.

Luottokortissa on keskimäärin 40 päivän koroton maksuaika luotolle.

Luottokortista veloitetaan 45 euron vuosimaksu.

Pankki veloittaa 2 euron tilinhoitomaksun, kun luottoa on käytetty.

Rinnakkaiskortti maksaa 25 euroa vuodessa

Luottokortin luotolta tehdyt käteisnostot ovat maksullisia, 1,50 euroa + 2 %.

Luottokortilta peritään 1,5 %:n valuuttamuutosmaksu, kun luottokortilla maksetaan euroalueen ulkopuolella.

Ålandsbanken myöntää myös Ålandsbanken Premium Gold ja Ålandsbanken Private Banking Gold -luottokortteja.

Käyttäjien arvostelut

0,0 Keskiarvosana
Mitä mieltä olet kortista?